Kondena komanda siūlo ekonomiškiausią būdą išspręsti kvapų problemas, sumažinti gaisro riziką ir sumažinti komercinių virtuvių poveikį aplinkai!

Kodėl virtuvės garų apdorojimas ozonu?


Iš komercinių virtuvių ir restoranų, ypač virtuvių, kuriose dažnai naudojami gruzdintuvai, išleidžiami gaminimo garai turi daug riebalų. Dūmuose yra šilumos energijos, kvapo molekulių, suodžių ir riebalų dalelių. Dėl šilumos riebalai įgauna skystą, dujinį arba aerozolių pavidalą.

Virtuvės vėdinimas turi užtikrinti gerą darbo aplinką, išleidžiant virtuvės garus, šilumą ir kvapus, tuo pačiu tiekiant gryną orą. Idealiu atveju tai turėtų užtikrinti vėdinimo sistema.

Didelės riebalų dalelės atskiriamos ir sulaikomos virtuvės gaubte esančiame oro filtre. Tada oras toliau teka per ventiliacijos kanalą su kvapais ir mažesnėmis ore sklindančiomis riebalų dalelėmis. Be efektyvaus ir nuolatinio oro valymo, jie seks ištraukiamo oro srautą per visą ortakį ir prilips prie ortakio sienelių, ventiliatoriaus, šilumokaičio ir šilumokaičio pirminio filtro. Nedidelė dalis lieka ore ir taip kvapas patenka į aplinką.

Laikui bėgant virtuvės ventiliacijoje susidaro riebalų sankaupos. Tepalas yra labai daug energijos turintis kuras, todėl užsidegęs kelia didelį ir tikrą gaisro pavojų.

Iš ventiliacijos ištraukiamųjų vamzdžių į aplinką sklindantys kvapai gali sukelti gyventojų ir įmonių nusiskundimų. Dėl šių skundų valdžios institucijos gali priversti atsakingą asmenį nedelsiant imtis veiksmų.

Ištraukiamo oro ir virtuvės kanalo ozonavimas leidžia:

  • Optimizuotas šilumos atgavimas
  • Padidinta priešgaisrinė sauga
  • Pašalinamos kvapų problemos
  • Galimybė panaudoti pigesnes vėdinimo medžiagas
  • Mažesnės veiklos sąnaudos
  • Sumažintas poveikis aplinkai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *